For ungdom og utstillinger

se(e) me(g) er et bredt utprøvd fotoverksted for ungdommer og utstillinger. Prosjektet handler om bildevett og bildebruk i den sosiale mediasfæren. Siden 2005 har mer enn ti tusen elever, studenter og lærere over hele norge deltatt.

Utgangspunktet er noe ungdommen bruker hver dag: mobilkameraet, som både er et verktøy og leketøy. I all enkelhet er se(e) me(g) et rammeverk og konsept hvor elever besvarer fire bildespørsmål med sitt mobilkamera. De fotografiske svarene/bildene blir en selvpresentasjon av den enkelte. Elevene portrettere seg selv med fire gitte bildespørsmål: selvportrett, interesse, maten min og hjemmet mitt.

Med video foredrag, klasse diskusjoner og fotografiske øvelser, adresseres estetiske, kommunikative, etiske og juridiske utfordringer som følger offentlig bruken av selvpublisert bildemateriale. 

se(e) me(g) har vært Gullsekkfinalist. Det er brukt av Barnevernet, Nasjonalmuseet og flere høyskoler.  Samt vært stilt ut på blant annet Preus fotomuseum og Norsk teknisk museum, Fotogalleriet. Over 180 klasser i US og VGS har deltatt. 

NY APP: se(e) me(g) har fått sin egen app. Det gjør at bildeinnlevering er blitt super enkelt. Appen gjør det også mulig å skreddersy bildespørsmålen slik en gitt gruppe eller oppdragsgiver ønsker det. 

De fire bildespørsmålene for se(e) me(g) er:
Selvportrett, interessen min, maten min og hjemmet mitt.


Referanser og samarbeidspartnere


 
Seemeg_med tekst.jpg